all on 4
Splošno

All on 4 rešitev za brezzobe paciente

Zdravo in močno zobovje stalno uporabljamo, v vsakdanjem življenju ima naravnost nepogrešljivo funkcijo. Na vse mogoče funkcije zob pravzaprav niti ne pomislimo, saj se pogosto najbolj poudarja grizenje in žvečenje. A v resnici potrebujemo zobe še za mnoge druge naloge, recimo za govorjenje in petje, pomagajo pa celo pri dihanju. K temu je treba dodati še estetski učinek, ki ga imajo beli zobje pri nasmehu, kar gotovo ni zanemarljivo. Jasno je, da bo kakovost življenja z zdravimi zobmi veliko višja, kot bi bila, če bi imeli z zobmi težave. 

Z zobmi imamo lahko veliko težav, v najslabšem primeru nam zobje izpadejo in ne moremo računati na to, da bodo lahko opravljali svoje funkcije. Pri tem nam lahko pomaga storitev all on 4, ki je prav za brezzobe paciente pogosto izvrstna rešitev. Če nam manjkajo posamezni zobje, imamo sicer na voljo še kar nekaj drugih možnosti za uspešno zdravljenje, predvsem se za to uporablja implantat, Ljubljana pa ima s ponudbo zobozdravnikov tudi druge opcije. Drugače je v primeru, da nam manjka večje število zob, tu nimamo toliko svobode pri izbiri dobrih rešitev. All on 4 izstopa kot izvrstna možnost, ki jo bomo gotovo lahko dobro izkoristili.

All on 4 lahko povsem povrne lep izgled in popolno funkcionalnost zobovja

To ponudbo se splača poznati, da lahko za svoje zobe kar najbolje poskrbimo. Seveda ne pridejo za vse paciente v poštev iste možnosti, prav tako je končna izkušnja v veliki meri odvisna tudi od tega, katerega zobozdravnika izberemo. A če smo se pripravljeni posvetiti iskanju najboljših možnosti, bomo gotovo našli dobre rešitve, ki nam bodo povsem odgovarjale.

All on 4 in implantati

Storitev all on 4 je močno povezana z naprednimi implantati, ki so ključnega pomena pri mnogih zahtevnejših zobozdravniških postopkih. Če želimo nadomestiti manjkajoči zob, je lahko prava izbira prav implantat. Ljubljana združuje zobozdravnike, ki so specializirani za implantologijo in pripravljajo vrhunske rešitve s tega področja – to se kaže tudi pri storitvi all on 4.

Pri storitvi all on 4 gre pravzaprav za vgradnjo štirih implantatov, kar izdaja že naziv. Na te implantate potem lahko namestimo kompletno zobno protezo, s katero dosežemo izvrsten učinek pri rekonstrukciji manjkajočega ali poškodovanega zobovja. Implantati imajo torej ključno vlogo pri tem, kako bo potekal sam postopek namestitve, predvsem pa se izkažejo na dolgi rok, saj mora proteza stalno prenašati velike obremenitve.

Prav kakovostni implantati so ključnega pomena za končno zadovoljstvo pri storitvi all on 4. Ravno tako so relevantni za ceno, saj so pričakovani stroški v veliki meri odvisni prav od uporabljenih materialov. Implantati niso poceni, gre za izjemno natančno oblikovane izdelke, ki so narejeni iz kakovostnih materialov. To se pozna tudi pri ceni za all on 4.

Cena za all on 4

Običajno je za posamezen implantat cena dokaj ugodna, najdemo lahko zelo prepričljive ponudbe tudi pod 500 evri. To je odlična priložnost za tiste, ki želijo izkoristiti napredne protetične izdelke pri nadomeščanju posameznih zob. Za all on 4 pa potrebujemo štiri implantate, kar ceno seveda zviša, poleg tega moramo upoštevati še stroške preostalih izdelkov in storitev, ki jih je treba opraviti.

All on 4 zahteva kar nekaj dela, upoštevati je treba tudi dodatne storitve

Tako za all on 4 cena ni preprosto seštevek cene štirih implantatov. Dobra novica pa je ta, da je celotna storitev lahko relativno poceni, saj se pripravi in izvede v paketu. Tako za posamezen implantat cena ni povsem relevantna, upoštevati moramo stroške vseh izdelkov in storitev – zobozdravniki pogosto pripravljajo celotne pakete za all on 4, ki imajo kar fiksno ceno. Pričakovati je, da bo za all on 4 cena dosegala kakšnih 5000 evrov, a tu je končni strošek povsem odvisen od rešitev, ki jih izberemo. Čeprav gre morda vedno za namestitev proteze na štiri implantate, imamo včasih v tem procesu še več odločitev, ki vplivajo na končno ceno – ta je lahko nižja, recimo celo okoli 4000 evrov, lahko pa dosega tudi 7000 evrov ali več. Podobno velja za druge sorodne storitve, recimo all on 6, ki vključuje namestitev proteze na šest implantatov.

Ponudba zobozdravnikov za all on 4

Veliko je odvisno od izbranega zobozdravnika. Tudi cene se razlikujejo glede na to, katerega ponudnika izberemo, a to naj ne bo prioriteta, ko se odločamo za all on 4. Gre za zahtevno zobozdravniško storitev, ki mora biti opravljena kvalitetno in zanesljivo. Z dobro izvedbo zagotovimo trajno zanesljivost in dolgo življenjsko dobo, implantati lahko dobro delujejo več desetletij. 

Poleg tega pa pričakujemo pri takšnih posegih tudi kar se da dobro izkušnjo. Namestitev implantata ni nujno invaziven poseg, ki bi zahteval operacijo, a za all on 4 je treba vsekakor opraviti kar nekaj dela. Čaka nas več pregledov in posegov, torej je pomembno, da izberemo zobozdravnika, pri katerem bo vse to potekalo kar se da gladko in s prijetno izkušnjo. Velika prednost je prilagodljivost in odzivnost izvajalca, da se lahko dogovorimo za ustrezen program zdravljenja, pogosto pa zelo cenimo še dodatno ponudbo, ki izstopa pri boljših zobozdravnikih.