zunanja miza in stoli
Splošno

Udobje in Lepota – Moderni Zunanji Lezalniki in Garniture

Opremljanje doma je zahtevno opravilo – to je jasno vsem, ki so se kadarkoli soočali s tem izzivom. Prav tako težavno kot je opremljanje notranjosti, pa je tudi opremljanje zunanjosti. 

Zavedati se moramo, da bomo sploh v poletnih mesecih veliko časa preživeli zunaj na vrtu in prav zaradi tega se moramo toliko bolj potruditi pri pravilni izbiri zunanjih stolov in ležalnikov.

Zunanji stoli, ki preživijo na prostem

Pri opremljanju zunanjih površin seveda izbiramo zunanje pohištvo, ki nam je na srečo na voljo v zelo široki ponudbi.

A ravno zato se lahko hitro zgodi, da zagrešimo pri izbiri kakšno napako, tako pa ne bomo deležni najboljše izkušnje. Zunanje pohištvo namreč ni vedno najbolje pripravljeno na uporabo v zahtevnih razmerah, zato bomo morali nanj morda močno paziti. Lahko pa z dobro izbiro dobimo zelo vzdržljivo pohištvo, ki mu takšne obremenitve ne bodo prišle do živega. Takšni so zunanji stoli, ki jih lahko brez skrbi pustimo na vrtu.

zunanja miza in stoliRavno to odliko pogosto štejemo med glavne prednosti vrtnega pohištva. Robustni izdelki so odporni na vremenske razmere in druge grožnje iz okolja. Kakovostni zunanji stoli bodo brez težav preživeli neurje, pravzaprav bodo morda preživeli tudi celo zimo na prostem. V ponudbi zunanjega pohištva sicer pogosto najdemo kose, ki tega ne morejo zagotoviti, to je recimo kakšno oblazinjeno pohištvo za terase.

Robustni zunanji stoli za vsestransko uporabo

Če pa imamo v mislih robustne zunanje stole, lahko pričakujemo odlično izkušnjo uporabnika ne glede na vse obremenitve iz okolja. Tako se zunanji stoli izkažejo tudi za zelo vsestranske, saj jih lahko uporabimo za različne namene. Najbolj značilna je uporaba na urejenih vrtnih površinah, tudi na terasah in balkonih, kjer potrebujemo lepo urejen kotiček za sprostitev ali druženje.

Takšno pohištvo kar pogosto uporabljamo ob različnih priložnostih, tako da se gotovo ne želimo stalno ukvarjati s pospravljanjem in ponovnim postavljanjem cele garniture.

Tudi dobre zunanje stole je pametno zaščititi

Zelo verjetno pa je, da bomo pri izbiri zunanjih stolov vseeno sklenili kompromis. Najbolj robustni zunanji stoli so namreč povsem špartanski, ne ponujajo posebnega udobja in niso lepi na pogled. Ni treba žrtvovati veliko odpornosti, že hitro najdemo bistveno bolj posrečene stole, ki pa jih je pametno vsaj malo zaščititi pred vremenskimi dejavniki, lahko jih enostavno prekrijemo.

Kam namestiti vrtni ležalnik?

Če želimo res dobro izkoristiti zunanje površine okoli svoje hiše, jih moramo najprej dobro opremiti. Šele s tem se nam odprejo nekatere možnosti za preživljanje prostega časa na svežem zraku.

Seveda pa je opremljanje zunanjih površin odvisno od situacije, odločamo se tudi na podlagi razpoložljivih površin in struktur. Včasih imamo povsem proste roke in veliko svobode pri preureditvi vrta, včasih pa imamo v mislih prav posebne kotičke, kjer potrebujemo le še kakšen dodatek. Moderna vrtna sedežna garnitura se lahko odlično obnese v praktično vseh takšnih okoljih, če pripravimo nekaj prostora zanj.

Tisti, ki bi se radi sproščali na svežem zraku, bodo vrtni ležalnik gotovo prepoznali kot zelo koristen element za vsak kotiček. Se pa moramo odločiti, kje se bo ta oprema najbolje obnesla, saj gre za vsestranski kos pohištva, ki se povsod dobro znajde.

Vrtni ležalnik za teraso in balkon

Zelo posrečena lokacija je terasa, ki nudi dovolj prostora za poležavanje na soncu ali v senci. Dobro opremljena terasa je idealna postaja za vrtni ležalnik, prijeten ambient še nadgradi izkušnjo pri sproščanju v takšnem okolju.

leseni stoli, miza in počivalnika

Zanimiva alternativa je balkon, ki praviloma ponuja nekaj manj prostora, a vseeno lahko sprejme vrtni ležalnik in nekaj dodatne opreme. Tudi to je lahko posrečena rešitev, ki ponuja dobro izkušnjo, kar pa je seveda odvisno od tega, kakšen balkon imamo.

Vrtni ležalnik na prostem

Če imamo kakovostno vrtno pohištvo in dovolj prostora okoli hiše, se nam odpirajo še dodatne možnosti. Ponudba vrtnih ležalnikov na https://www.zunanjepohistvo.si/sl/lezalniki razkriva kar nekaj posrečenih modelov, ki jih bomo s pridom izkoristili v praktično vsakem okolju, tudi na prostem. Pozorni smo le na to, da lahko pohištvo dobro zaščitimo pred neposrednimi vplivi neugodnih vremenskih dejavnikov.

Lahko pa običajno računamo na to, da bomo lahko na vrt postavili udoben vrtni ležalnik, pa tudi dodatno opremo, morda kar celotno garnituro vrtnega pohištva. Tako lahko prostor bistveno bolje izkoristimo kot pa kakšno teraso ali balkon.