Reklamne table 2
Splošno

Profesionalna tiskarna za reklamne table

Reklamne table se uvrščajo med zahtevnejše izdelke, ki jih lahko naročimo pri profesionalnih tiskarjih. Pametno je izbrati tiskarno, ki se ukvarja z različnimi promocijskimi izdelki, ne le s poslovnimi tiskovinami. Seveda pa je veliko odvisno od tega, za kakšne reklamne table se pravzaprav zanimamo, saj gre pravzaprav za cel spekter različnih izdelkov, ki imajo lahko zelo različne naloge.

Prilagodljivost tiskarja se izkaže za veliko prednost, še posebej če imamo kakšne posebne zahteve, ki so dokaj pogoste pri pripravi zahtevnejših tiskovin in promocijskih izdelkov. Dober rezultat lahko ponudi le kombinacija izkušenj in prilagodljivosti tiskarja ter nabora naprednih naprav, ki omogočajo tiskanje na različne materiale. S tem smo že dobro pripravljeni na različne izzive – reklamne table so le en primer, na voljo imamo še mnoge druge zahtevne tiskovine in izdelke, ki jih lahko ponudi dobra tiskarna. Ponudbo se splača preleteti, saj lahko tako najdemo odlične priložnosti, ki jih izkoristimo pri izvedbi naslednje promocijske akcije.

Seveda pa gre omeniti tudi to, da v profesionalnih tiskarnah ne pripravljajo le promocijskih izdelkov. Prav tako lahko koristimo druge storitve, recimo tiskanje fotografij, za službene potrebe pa pogosto potrebujemo tudi fotokopiranje. V takšnih primerih je seveda pametno koristiti profesionalne storitve, ki ponudijo odličen končni izdelek, predvsem za tiskanje fotografij je kakovost ključnega pomena, medtem ko za fotokopiranje lahko pričakujemo še druge prednosti profesionalne izvedbe. Pri teh in drugih storitvah imajo prednost tiskarji, ki se lahko s široko ponudbo storitev in različnimi tehnikami tiska ter z različnimi napravami lahko prilagodijo potrebam vsakega naročnika. Nekatere tehnike, recimo sitotisk, že v izhodišču odpirajo pestro paleto možnosti.

Sitotisk za pripravo raznovrstnih tiskovin

Sitotisk je tehnika tiska, ki je precej priljubljena in se uporablja za pripravo najrazličnejših tiskovin. Ima nekaj edinstvenih prednosti, s katerimi se je uveljavila v ponudbi profesionalnih tiskarjev. Tako nam ponuja možnosti, ki se jih splača izkoristiti.

Najbolj prepričljiv je sitotisk pri tistih izdelkih, ki bi jih brez prilagojene tehnike tiska zelo težko pripravili. To je recimo tisk majic in drugega promocijskega tekstila, sploh če gre za kakšne večje naklade. Pri takšnih projektih ima sitotisk kar nekaj izrazitih prednosti, v končni fazi tudi ugodno ceno, kar je vedno dobrodošlo. Lahko pa se ta tehnika seveda uporablja tudi pri tiskanju na druge materiale, zato je primerna za kakšne zahtevnejše projekte, pri katerih moramo biti kar se da prilagodljivi.

Sitotisk se uporablja tudi za tiskanje na majice.

Sitotisk je pri večjih nakladah cenovno zelo ugodna opcija. Večino stroškov namreč predstavlja priprava sita in nastavitev naprave, nato pa je vsak odtis motiva le minimalen strošek. Pri večjih nakladah postaja cena torej vedno ugodnejša, hitro postane zanemarljiv tudi izhodiščni strošek priprave sita. Že pri kakšnih 10 ali 20 odtisih je lahko sitotisk boljša izbira od alternativ, gotovo pa se to izkaže pri več sto ali več tisoč kosih.

Sitotisk seveda ni edina tehnika tiska, ki jo ponujajo profesionalni tiskarji, prav tako ni vedno najboljša izbira. V poštev pride predvsem pri kakšnih zahtevnejših materialih in večjih nakladah, medtem ko se pri tiskanju na papir za zelo atraktivne pogosto izkažejo druge opcije, recimo digitalni in offsetni tisk. Vsaka tiskarna ima svojo ponudbo, najti moramo torej tiskarja, ki ima pravo opremo za tiskovine, ki jih želimo pripraviti.

Izdelava reklamne table

Reklamne table so praviloma precej zahtevnejše za izdelavo, izzivi pa izhajajo iz različnih pomembnih lastnosti, ki jih morajo imeti takšni izdelki. Pri pripravi promocijskih tiskovin se pogosto ukvarjamo predvsem z motivi in nakladami, medtem ko gre pri tablah običajno za manjše naklade, lahko tudi posamezne izdelke. Po svoje je izdelava reklamne table torej svojevrstno ročno delo, ki ponudi unikaten končni izdelek – zelo pomembno je, da se delo opravi profesionalno in zanesljivo, saj ne moremo tvegati kakšnih napak.

Reklamne table imajo v ponudbi predvsem večja podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo promocijskega materiala. Posebno kategorijo predstavljajo še označevalne in informacijske table ter druge table, ki jih prav tako pogosto uporabljamo. Prilagodljiv tiskar lahko pripravi različne izdelke te vrste, če znamo svoje potrebe seveda ustrezno opisati. Pričakujemo lahko, da bodo reklamne table zahtevnejše za izdelavo, posledično nekoliko dražje, a končni učinek običajno poplača te vložke.

Alternativa za reklamne table

Če se ne želimo ukvarjati z izdelavo zahtevnih promocijskih izdelkov, imamo na voljo različne alternative. Reklamne table lahko nadomestimo z drugimi tiskovinami večjih formatov, priljubljeni so recimo plakati. Tudi za izdelavo plakatov je seveda pametno izbrati tiskarja, ki je pripravljen na zahtevnejše izzive pri tiskanju promocijskega materiala, a praviloma je delo precej lažje, saj plakate lahko enostavno natisnemo.

Lahko pa se odločimo tudi za druge tiskovine, pri katerih pridejo v poštev sitotisk in druge ugodne tehnike tiska. Že z manjšimi prilagoditvami promocijskih akcij lahko dosežemo odlične učinke in se poslužimo izdelkov, ki bodo v tej vlogi kar najbolj navdušili. Spet se za veliko prednost izkaže izkušen tiskar, ki je pripravljen na vsak izziv – na enem mestu lahko naročimo vse mogoče promocijske izdelke, tako da bomo pri izvedbi promocijskih akcij res neomejeni.