Reklamne table 2
Splošno

Izdelava reklamne table in drugih promocijskih izdelkov

Nekateri premišljeno oblikovani in dobro izdelani izdelki se odlično obnesejo pri prikazovanju promocijskih sporočil. To so gotovo tudi reklamne table, ki jih pravzaprav povsem podredimo temu namenu. Na voljo so različne table, ki jih lahko uporabimo v različnih vlogah, a praviloma so ravno pri promocijah kar najbolj prepričljive. A seveda lahko dober učinek pričakujemo le v primeru, da naročimo izdelavo reklamne table pri zanesljivem in izkušenem tiskarju oziroma izdelovalcu. To je oprema, ki mora biti brezhibno izdelana, torej nimamo veliko prostora za kompromise.

Seveda imamo na voljo tudi druge promocijske izdelke, ki se lahko v praksi prav tako dobro obnesejo, če jih znamo pravilno uporabiti. Predvsem so to letaki in plakati, priljubljena pa je tudi izdelava nalepk in drugih manjših tiskovin. Ob tem gre omeniti še celo vrsto drugih izdelkov, ki jih uporabljamo kot promocijska darila. Dober tiskar ima na voljo opremo in tehnike za uspešno izdelavo takšnih promocijskih izdelkov, tako da lahko pričakujemo široko ponudbo in odličen končni rezultat. V vsakem primeru bo končni izdelek nadvse uporaben pri izvedbi promocijskih akcij, tako imamo zelo dobro izhodišče, če pri izdelavi takšnih tiskovin izberemo kakovostno printanje. Ljubljana omogoča hitro in enostavno pripravo naprednih promocijskih izdelkov pri izkušenih tiskarjih, ki bodo znali izdelati tako reklamne table kot promocijske tiskovine in druge izdelke.

Reklamne table in drugi zahtevnejši izdelki

Izdelava reklamne table je lahko velik izziv. Pogosto so to table večjih dimenzij, ki jih je treba opremiti z atraktivnim motivom ali sporočilom. Pri tem moramo upoštevati, da bo tabla pri uporabi izpostavljena raznim nepredvidljivim dejavnikom, zato mora biti tisk zelo kakovosten in obstojen v različnih razmerah. Podobno velja za nekatere druge izdelke, ki so prav tako nekoliko zahtevnejši za izdelavo, a v končni fazi ponujajo odličen promocijski učinek.

Najti moramo tiskarja z dobro ponudbo, ki ima ustrezne tehnike tiska glede na to, kakšne izdelke pripravljamo. Morda se bo za najboljšo možnost izkazal tampotisk, ki ustreza predvsem tiskanju manjših motivov na drobni promocijski material. A prav tako lahko izbiramo med drugimi izdelki, ki so pri promocijah zelo atraktivni. Navsezadnje že reklamne table ponujajo dovolj variacije – odločimo se lahko za klasične table ali svetlobne napise, osvetlitev lahko tudi poljubno dodajamo in urejamo, kot seveda tudi promocijska sporočila in motive.

Kreativno oblikovane reklamne table takoj pritegnejo pozornost.

Jasno je, da bo pametno za kar najboljšo izkušnjo najti prilagodljivega izvajalca, ki se lahko loti takšnih projektov. Pri zahtevnejših izdelkih pride še toliko bolj do uporabe praktično vsaka prednost posameznih izvajalcev, zato se splača v kakovostno promocijsko gradivo investirati tudi nekaj več denarja. Seveda pa reklamne table in drugi zahtevnejši izdelki predstavljajo manjši delež promocijskega gradiva podjetja. Prav tako atraktivne možnosti včasih prinašajo alternative, tudi letaki in druge dokaj enostavne tiskovine.

Letaki, plakati in druge promocijske tiskovine

Enostavne promocijske tiskovine imajo kar nekaj prednosti v primerjavi s promocijskimi izdelki, ki so zahtevnejši za izdelavo. Predvsem gre izpostaviti to, da imajo bistveno nižjo ceno. Letaki se izdelujejo v večjih nakladah, pri tem pa lahko računamo na cenovno ugodno printanje. Ljubljana ponuja več možnosti za hitro in enostavno tiskanje takšnih tiskovin, tako da bomo tudi s samo izkušnjo nasploh zelo zadovoljni.

Gotovo bo zelo prepričljiv adut večjih tiskarjev tudi široka ponudba različnih tehnik tiska in posledično različnih izdelkov, ki jih lahko pri njih naročimo. Tampotisk ne pride vedno v poštev, še posebej ne za večje motive in tisk v večjih nakladah. Odločimo se za ofsetni tisk ali sitotisk na različne materiale, kar omogoča zelo hitro pripravo kakovostnih promocijskih tiskovin, tudi v večjih nakladah. Cene so precej ugodne in že s tem lahko letaki predstavljajo boljšo izbiro kot reklamne table. Navsezadnje lahko z večjo zalogo promocijskega gradiva dosegamo boljši učinek oglaševanja, kot bi ga lahko ponudila ena sama nepremična tabla.

Letaki omogočajo poljubno oblikovanje, saj pri tiskanju praktično ni omejitev.

Izkoristimo tudi možnost priprave drugih tiskovin. To je recimo izdelava nalepk, ki je prav tako priljubljena storitev za promocijske tiskovine. Pri večjih tiskarnah smo zelo prilagodljivi in si lahko sami zamislimo idealne tiskovine za svoje potrebe, tiskarna pa bo na te zahteve gotovo znala odgovoriti.

Dodatna ponudba, ki spremlja reklamne table, letake in nalepke

Povpraševanje pri tiskarjih pokriva različne segmente ponudbe. Vsekakor izstopa nabor promocijskih izdelkov, tako reklamnih tabel kot letakov, nalepk in drugih tiskovin. A ob tem gre izpostaviti tudi ponudbo drugih storitev, ki jih lahko s pridom izkoristimo pri svojem delu ali v prostem času.

Tiskarji omogočajo hitro pripravo posterjev in plakatov, označevalnih tabel in znakov, pa tudi poslovnih tiskovin, kot so kuverte, vizitke, dopisni listi in podobno. Omeniti moramo še tiskanje fotografij, fotokopiranje in osnovno printanje po naročilu. Večje in bolj uveljavljene tiskarne imajo v ponudbi praktično vse, kar si lahko zamislimo, tako svetleče reklamne table kot drobne vizitke in fotografije.

Čeprav glavnino ponudbe torej zavzemajo letaki, reklamne table in podobni izdelki, lahko računamo na širok nabor storitev, s katerimi tiskarji odgovarjajo zahtevnim strankam. Pričakovati gre, da bomo pri vsakem naročilu deležni odlične izkušnje, predvsem pa brezhibnega končnega izdelka.