prevoz za selitev
Splošno

Pri selitvi potrebujete tudi prevoz pohištva!

Prevoz pohištva je gotovo med nujnimi opravki, na katere takoj pomislimo pri vsaki selitvi. Pravzaprav je povsem verjetno, da bo to sploh edino zahtevnejše opravilo, vse ostalo lahko kar sami opravimo. Ne moremo pa se spopasti z okorno opremo, ki jo je težko že razstaviti in spraviti iz stanovanja, nato pa je ne moremo prepeljati na novo lokacijo. Ravno zato je to lahko velik izziv, ki močno oteži izvedbo selitve. Ker imamo pohištvo v praktično vsakem prostoru in je vključeno v vsako selitev, bomo na te naloge prej ali slej pomislili, srečali pa se bomo tudi z nekaterimi dobrodošlimi rešitvami.

Pametno je, da za prevoz pohištva izkoristimo profesionalne storitve. Te ponujajo strokovnjaki, ki se ukvarjajo s selitvami, lahko se odločimo kar za kompletno izvedbo selitve. Imamo pa tu še nekaj drugih možnosti, ki so lahko zelo atraktivne.

Prevoz pohištva opravljajo selitveni servisi

Da se ne bi sami ukvarjali z zahtevnim in zamudnim delom, je pametno pobrskati po ponudbi selitvenih servisov. Ti gotovo opravljajo prevoz pohištva, saj je to ključna naloga pri vsaki selitvi, lahko pa ponudijo še mnoge druge storitve, ki se izkažejo za nadvse koristne. 

Pri strokovnjakih lahko pričakujemo izvrstno izkušnjo pri izvedbi selitve. Splača se poslati povpraševanje izkušenim mojstrom, kot je selitveni servis Alemat, takšna podjetja imajo že pripravljene prave rešitve za transport pohištva in opreme pri selitvi. Še posebej dobro se izkažejo pri kakšnih zahtevnih selitvah, pogosto imamo opravka z nerodnim in težkim pohištvom, morda je treba opremo razstaviti ali pa gre za kakšno občutljivo in dragoceno pohištvo. Prav tako imamo poseben izziv pri selitvah na daljše relacije, tudi v tem primeru je pametno za prevoz pohištva izkoristiti ponudbo strokovnjakov.

V nekaterih primerih lahko opremo na novo lokacijo prepeljemo kar sami, pri selitvenem servisu si morda izposodimo le dostavno vozilo. A tudi v tem primeru se splača preveriti še preostalo ponudbo, saj si lahko celotno selitev močno olajšamo.

selitev4

Selitev nam olajša najem skladišča

Ena izmed možnosti je najem skladišča, ki nam daje prostor za začasno spravljanje pohištva in opreme. Takšna rešitev je zelo dobrodošla z različnih vidikov. Dobimo praktično pozicijo za elegantno izvedbo selitve, poleg tega pa imamo tudi nekaj več časa za vsa opravila, s katerimi se srečujemo.

Pogosto selitve ni možno izvesti v enem kosu, morda nova lokacija sploh še ni pripravljena na vgradnjo opreme. Če se moramo iz prostorov izseliti, preden je nova lokacija pripravljena, bomo potrebovali skladišče za začasno shranjevanje pohištva. Tu najdemo zelo ugodne opcije za začasno uporabo skladiščnih prostorov, kar je gotovo veliko bolj smiselna rešitev kot hranjenje pohištva v domači garaži ali v drugih neustreznih okoljih.

Poleg tega nam daje najem skladišča na razpolago tudi prikladno lokacijo, ki močno olajša kakšno zahtevnejšo selitev. Skladišče lahko najdemo bližje novi lokaciji, tako da ne bo toliko dela s prevažanjem opreme v enem kosu. Ne bo treba hiteti, selitev lahko veliko bolje načrtujemo. Najprej vso opremo razstavimo in izselimo, začasno jo pospravimo v skladišče. Šele nato se lotimo dela na novi lokaciji, ko s predhodnimi nalogami že povsem opravimo. Tako bomo deležni bistveno boljše izkušnje in tudi končni rezultat nam bo bolj po godu.

Ponudba za najem skladišča

Tudi najem skladišča lahko dobimo v ponudbi selitvenih servisov. Mojstri za selitve potrebujejo dosti prostora pri svoji dejavnosti, zato imajo gotovo na voljo ugodno locirana skladišča za začasno uporabo. V njihovi ponudbi dobimo odlične možnosti za skladiščenje pohištva in opreme, če se seveda odločimo za ustreznega ponudnika.

V nekaterih primerih lahko dobimo skladišče tudi pri drugih ponudnikih. Praktično vsak, ki ima ustrezne prostore, se lahko odloči za oddajanje skladiščnih prostorov v najem, tako da bomo našli kar pestro ponudbo, če nekoliko pobrskamo po teh možnostih. Včasih je najem skladišča nujen za elegantno izvedbo selitve in se splača v to nalogo vložiti nekaj več truda, sploh če imamo opravka s kakšnimi posebnimi izzivi.

prevoz za selitev

Selitev klavirja in drugih zahtevnih tovorov

Že prevoz pohištva nam lahko povzroča prave preglavice, še več dela pa bomo imeli z zahtevnim tovorom, pri katerem ni prostora za napake. Značilen primer je selitev klavirja, pri tem projektu lahko izpostavimo kar nekaj izrazitih preprek.

Prva je že ta, da je klavir velik in neroden, ne moremo ga enostavno prepeljati na novo lokacijo. Pravzaprav ga sploh ne moremo spraviti iz stanovanja. Koncertni klavirji so veliki in okorni, ne da se jih enostavno razstaviti in zložiti. Takšni klavirji se seveda le redko pojavljajo v stanovanjskih prostorih, a tudi v drugih okoljih se srečamo z izzivi pri prestavljanju in transportu. Poleg tega tudi manjši klavirji, ki jih imamo doma, niso mačji kašelj za selitev.

Nato je selitev klavirja zahtevna tudi pri samem transportu. To je okoren in težek tovor, ki je za nameček precej občutljiv. Hitro lahko pride do kakšnih poškodb, če se dela ne lotimo pravilno. Potrebujemo posebno opremo za transport, verjetno bomo potrebovali posebne pripomočke že za prestavljanje in nalaganje tovora. Zelo pomembno je, da klavir dobro zavarujemo, da ne pride do kakšnih nevšečnosti pri transportu. Tu se namreč srečamo s še eno posebnostjo – klavir je zelo dragocen in vsaka poškodba je zelo neugodna. 

Za selitev klavirja in drugih okornih glasbil, pa tudi za drug dragocen tovor, se bomo pozanimali o možnostih za zavarovanje pri selitvi. To je nujno, če prevažamo kakšne dragocene predmete, pri katerih ne želimo sprejemati tveganja za poškodbe. Glede na to, da lahko hitro pride do kakšnih težav, moramo za zahtevne selitve izbrati zanesljivega in izkušenega izvajalca, ki lahko zagotovi brezhibno izvedbo selitve. Pri teh selitvenih servisih lahko pričakujemo tudi dobro ponudbo za zavarovanje tovora.

Zahtevne selitve torej prevzemajo izkušeni selitveni servisi, pri katerih bomo deležni odlične izkušnje. Pričakovati je, da bo takšna selitev nekoliko dražja, a seveda je treba dobro plačati za storitev, pri kateri imamo visoka pričakovanja. Cenovno ugodno ponudbo lahko iščemo le pri selitvah, ki niso velik izziv.

Tudi poceni selitveni servis se dobro izkaže

Ponudbe selitvenih servisov se med seboj seveda precej razlikujejo. Nenazadnje imamo pri selitvah tudi različne potrebe in ne moremo pričakovati, da bomo za vse storitve našli enake cene. Ravno zato je lahko poceni selitveni servis povsem spodobna izbira, a le v primeru, da nimamo posebnih zahtev.

Ker ima vsak naročnik svoje želje in pričakovanja, je težko pripraviti točno ponudbo za vse. Zato tudi ne moremo najti točnih cen za izvedbo selitve. Po navadi se pripravi ponudba na podlagi povpraševanja, lahko pa ima poceni selitveni servis pripravljen cenik za nekatere pogoste storitve. Pri enostavnih selitvah je recimo možno izračunati stroške za najem dostavnega vozila in pomoč selitvenega mojstra. Tako dobimo vsaj okvirno predstavo o končnih stroških, prav tako lahko najdemo ugodno ponudbo, ki jo ima poceni selitveni servis. Tudi pri uveljavljenih selitvenih servisih, ki opravljajo raznovrstne selitve, lahko najdemo ugodne cene za enostavne projekte. 

To ponudbo bomo seveda iskali na splet. Najdemo lahko podrobnejše predstavitve storitev in tudi cenike za selitve. Tako nam na https://alemat.si/selitveni-servis.html ugleden selitvenih servis predstavlja svojo ponudbo in omogoča izračun okvirnih stroškov. Najbolje bo, da opredelimo svoje želje in oddamo povpraševanje, le tako lahko dobimo točno ponudbo, a vsekakor je pametno že vnaprej pobrskati po informacijah, s katerimi si ustvarimo približno predstavo.

Poceni selitveni servis se lahko dobro izkaže pri enostavnih selitvah. Če pa imamo kakšne zahtevnejše projekte, bo gotovo upravičena nekoliko večja investicija. Denarja ne bo škoda, če se na ta način rešimo skrbi in težav, morda celo škode, ki lahko nastane pri ponesrečeni izvedbi selitve.

Fasteners for wooden furniture