nakup ali rabljen vilicar
Splošno

Najeti ali kupiti viličar – kaj je boljše?

Viličarji so nujna oprema na vseh delovnih mestih, kjer se ukvarjamo z dvigovanjem ali prestavljanjem težkega tovora. Za te naloge potrebujemo zmogljivo in zanesljivo opremo, s katero ne bo kompromisov. 

Odločimo se seveda za viličar, a to še ni dokončen odgovor – na voljo imamo več možnosti, ki se jih tu lahko poslužimo.

Če želimo priti do kar najboljše rešitve, primerjamo različne možnosti na trgu viličarjev. Za nakup viličarja se odločamo pri trgovcih, ki imajo morda na istem mestu različne opcije. Predvsem primerjamo ponudbo rabljenih viličarjev in možnosti najema.

Rabljeni viličar je kompromis med najemom in nakupom novega

Vsak mora najti pravo rešitev za svojo situacijo. Izpostavimo lahko nekatere izmed najbolj prepričljivih prednosti, ki jih ima rabljeni viličar v primerjavi z novim ali v primerjavi z najemom in obratno, ne moremo pa opredeliti vseh potreb posameznega kupca. Tako bo treba v končno odločitev vložiti kar nekaj truda.

Najem viličarja je praviloma najcenejša izbira. To velja predvsem za kakšne kratkotrajne projekte, pri katerih morda potrebujemo napravo le za nekaj dni ali tednov. O možnosti najema sicer lahko premislijo tudi tisti, ki viličar redno uporabljajo, saj so stroški precej nizki in lahko napravo dolgo časa uporabljamo, preden postane najem dražji od nakupa novega viličarja. Je pa tu še ena možnost, to je rabljeni viličar, ki je pogosto pravi kompromis.

Če primerjamo ponudbo za najem in nakup rabljene opreme, ne bomo opazili tako velikih razlik v ceni. Seveda še vedno pričakujemo nižje cene pri najemu, a tudi nakup je lahko poceni, če brskamo po rabljeni opremi. 

Predvsem to velja za kakšne nizkodvižne viličarje in paletne vozičke, tu najdemo zanesljivo opremo že za nekaj sto evrov. Takšne pripomočke se splača kupiti, saj jih tudi redno uporabljamo in jih bomo v vsakem okolju dobro izkoristili. Če potrebujemo kak zmogljivejši viličar, smo na to primerjavo nekoliko bolj pozorni. 

rabljen viličar