tudi-vam-bo-magnetna-tabla-olajsala-delo.jpg
Splošno

Tudi vam bo magnetna tabla olajšala delo

Z uporabo magnetne table boste imeli takoj več možnosti za prikazovanje različnih informacij, za razliko od drugih podobnih informacijskih sredstev pa takšna tabla ponuja še nekatere dodatne funkcionalnosti, ki so v vsakem okolju nadvse dobrodošle. Zato ni čudno, da se je prav magnetna tabla uveljavila kot zelo vsestranska in jo danes srečujemo na praktično vsakem koraku. Pravzaprav so takšne table najbolj značilne prav tam, kjer potrebujemo najboljšo opremo za prikazovanje informacij, to je v šolah, predavalnicah, sejnih sobah …

Vsestranska uporabnost takšnih tabel pomeni, da jih lahko uporabljamo tudi v drugih okoljih, navsezadnje tudi doma. Povsod, kjer potrebujemo opremo za prikazovanje informacij, bomo z magnetno tablo gotovo zadovoljni, saj nam ponuja prav vse, kar bomo rabili. 

Spoznali bomo tudi nekatere dodatne funkcije, s katerimi se ta tabla pri kupi zahtevnejšim uporabnikom. Vsekakor bo magnetna tabla v veliko korist pri delu, lahko pa je uporabna tudi za prikazovanje drugih informacij, tudi za ustvarjanje, igro in zabavo.

Najbolj prepričljiva je magnetna tabla s svojimi posebnimi funkcijami, ki omogočajo enostavno in učinkovito uporabo

Magnetna tabla se uporablja za različne namene

Na magnetni tabli imamo veliko površino, ki nam odpira mnoge možnosti za uporabo. Najbolj značilno se uporablja takšna tabla za pisanje in posredovanje pomembnih informacij, ki jih zelo enostavno prikažemo na veliki površini. V izobraževalnih ustanovah se takšne table zelo pogosto uporabljajo, saj omogočajo prikazovanje raznovrstnih informacij, poleg besedila lahko pripravimo tudi ilustracije in druge zapise. Predvsem pa je pomembno to, da lahko takšno tablo enostavno pobrišemo, tako da bomo takoj pripravljeni na prikaz novih informacij. Povsod, kjer pogosto prikazujemo različne informacije, je magnetna tabla zelo dobra izbira.

Nato pridemo seveda do drugih funkcionalnosti, ki jih ima takšna tabla. Najbolj izstopa magnetna površina, ki nam prinaša še dodatno uporabnost. Magnetna površina pri samem pisanju in brisanju nima kakšne posebne funkcije, saj na tablo lahko pišemo ne glede na to, ali je magnetna ali ne. Bomo pa z magnetno površino dobili še dodatne možnosti pri uporabi na druge načine. 

To nam recimo omogoča uporabo dodatne opreme, ki jo na tablo pritrdimo z magneti. Magnete lahko uporabimo za popestritev prikaza informacij, še pogosteje pa je magnetna tabla na ta način medij za prikaz informacij na papirju. Z magneti na tablo pričvrstimo razne dodatke, s tem pa postane tabla zares vsestranska. 

Omenimo še to, da lahko na magnetno tablo enostavno namestimo krpo oziroma gobo za brisanje, lahko pa tudi pisala in druge pripomočke. Če imajo ti pripomočki magnetno ohišje, je uporaba na magnetni tabli zelo praktična.

Nadalje je lahko magnetna tabla uporabna še za druge namene. Ponekod se uporablja kot površina za projiciranje, lahko služi tudi kot enobarvno ozadje za druge namene. Odpira nam torej mnoge možnosti, ki jih lahko na različne načine dobro izkoristimo.

Česa magnetna tabla ne zmore?

Seveda pa naletimo tudi na nekatere omejitve. Magnetna tabla je odlična za mnoge namene, včasih pa povzroči nekaj preglavic, če jo želimo uporabljati za namen, za katerega ni prilagojena.

Najbolj zgovorna je primerjava z drugimi tablami, ki jih pogosto uporabljamo za podobne namene. Ena izmed alternativ je recimo tabla iz plute, ki nam ponuja nekatere posebne prednosti, ki jih pri magnetnih tablah ne bomo dobili. Na tablo iz plute lahko pričvrstimo mnoge druge materiale, na voljo imamo površino, ki omogoča pripenjanje bucik in risalnih žebljičkov. 

Imamo nekaj dodatnih možnosti, ki jih magneti ne dopuščajo. Seveda pa so takšne table namenjene drugačnemu načinu uporabe in prikazu drugačnih informacij. Uporabljajo se kot razne oglasne deske, pogosto služijo kot praktično mesto za shranjevanje kakšnih drobnarij in prikazovanje kratkih sporočil.

Nekatere table so tudi cenejše in bolj praktične od magnetnih, če nimamo kakšnih posebnih zahtev. Zato se magnetna tabla precej redko uporablja v domačem okolju, po navadi so magnetne table večje in pripravljene na kakšno resno delo.

V šoli se je magnetna tabla zelo uveljavila in večinoma nadomestila starejše table s kredami

Magnetna tabla se lahko prilagodi posebnim zahtevam

Ravno zato pa je lahko magnetna tabla idealna za šole in podjetja, kjer imamo zahtevno delo in potrebujemo odlično tablo. Zelo pomembno je, da je tabla za pisanje vedno pripravljena na uporabo in nam omogoča uspešno opravljanje dela. Z magnetno tablo smo fleksibilni in lahko opravljamo naloge v službenem okolju, ne da bi imeli veliko dela s samo opremo.

Poleg tega se lahko magnetne table izdela tako, da so prilagojene posebnim zahtevam v svojem okolju. Ravno pri opremljanju šol in drugih podobnih prostorov smo včasih precej zahtevni, potrebujemo posebne table, ki bodo ustrezne za delo v takšnem okolju. 

Ravno zato recimo tabla iz plute ne pride v poštev, potrebovali bomo prilagojeno magnetno tablo, ki se lahko uporablja za tiste namene, ki pridejo v takšnem okolju najbolj do izraza.

Magnetna tabla ima lahko različne lastnosti. Poznamo različne velikosti in oblike, prilagajamo pa lahko tudi površino in razne lastnosti, ki so relevantne pri uporabi. Ravno zato je to idealna izbira za zahtevnejšo rabo, saj bomo z dobro prilagojeno tablo zelo zadovoljni, res pa je, da bo izdelava table v tem primeru nekoliko dražja.