Očala za smučanje
Splošno

Poskrbite za brezhiben vid na smučišču

Spuščanje po strmih zasneženih pobočjih je marsikomu v neizmerno zabavo, a kaj hitro se lahko dogodivščina prevesi tudi v pravo nočno moro. Ob visokih hitrostih na spolzki podlagi namreč hitro pride do nezgod, trkov in padcev, še posebej na smučiščih, kjer je tudi veliko drugih smučarjev. Tveganje precej zmanjšamo s previdno vožnjo, predvsem moramo imeti dober pregled nad okolico. Za to pa poskrbijo kvalitetna smučarska očala, ki so povsem nujna tudi za rekreativne smučarje. Med priljubljenimi izbirami so očala Smith, ki ponujajo odlično izkušnjo raznovrstnim ljubiteljem smučanja.

Smučarska in sončna očala Smith

Izbrati moramo ustrezna očala, ki nam dajejo kar se da neoviran pregled nad smučiščem. Najbolje se načeloma izkažejo smučarska očala, ki so prilagojena razmeram na smučišču – predvsem je treba upoštevati odboj sončne svetlobe od bleščeče površine, kar lahko vodi tudi v tako imenovano snežno slepoto. Ravno zato se običajna sončna očala za smučanje ne priporočajo, če niso posebej prilagojena za ta namen. Če želimo imeti modna in elegantna sončna očala tudi za smučanje, je pametno izbrati očala Smith, ki so posebej oblikovana za ta namen.

Takšno ponudbo dobimo v trgovinah s športno opremo, očala Smith ima tudi trgovina Vita pro shop. Našli bomo pestro ponudbo kvalitetnih očal, ki so kot nalašč za uporabo na smučišču. Če posegamo le po kvalitetnih izdelkih priznanih znamk, ni bojazni, da bi pri izbiri zagrešili kakšno veliko napako.

Očala Smith dopolnjuje še druga zaščitna oprema

Dober pregled nad smučiščem je kritičen za varno smučanje. A prav tako moramo poskrbeti za druge aspekte varnega smučanja. Uporabljamo še drugo zaščitno opremo, predvsem čelado, pa tudi preostalo opremo izbiramo tako, da upoštevamo varnostni vidik. Nenazadnje nam čelada lahko pomaga pri ohranjanju dobrega pregleda nad smučiščem in se kombinira z očali, uskladimo pa še preostalo opremo za kar najboljšo izkušnjo pri smučanju.

Smučarska očala