družinske počitnice
Splošno

TOP adrenalinska doživetja!

Kam se na dopust odpravljajo ljubitelji adrenalinskih doživetij? Gotovo jih privabi Posočje, ki je prava destinacija za ljubitelje aktivnosti v naravi. To vsako leto potrjujejo obiskovalci z vsega sveta, tudi iz daljnih krajev prihajajo ljudje občudovat čudovito okolje in izkusiti mnoge dogodivščine, ki jih dobimo v tem kotičku Slovenije. Ravno ponudba adrenalinskih atrakcij je gotovo tista, ki privabi v soško dolino tudi mnoge domače obiskovalce.

V ponudbi lokalnih agencij najdemo celo vrsto prepričljivih možnosti. Praktično vsako naselje v soški dolini nudi kaj zanimivega, predvsem pa s ponudbo izstopajo glavni turistični centri – Tolmin, Kobarid in Bovec. Slednji najbolj prepriča tiste, ki imajo v mislih nepozabne počitnice z mnogimi adrenalinskimi aktivnostmi. Agencija BovecSport ponuja širok nabor različnih možnosti, tudi tiste, ki bodo vzbudile pozornost pri izkušenih avanturistih.

Tudi za skok s padalom Bovec nudi dobre možnosti

Težko bi si zamislili bolj navdušujočo atrakcijo, kot je skok s padalom. Bovec za to aktivnost ponuja več možnosti, saj je postavljen v objemu okoliških hribov, na katerih najdemo vzletišča za jadralne padalce. Poleg tega ima za skok s padalom Bovec tudi športno letališče, kjer smo prav tako deležni dobre ponudbe za popestritev dopusta. Med drugim najdemo na letališču tudi ponudbo za panoramske lete in druge aktivnosti, tako da se vsekakor splača premisliti o tem, kakšne izkušnje se nam ponujajo med oblaki.

Gotovo pa bo prav za skok s padalom Bovec najbolj zanimiv za avanturiste, ki iščejo zares nepozabno izkušnjo. Nobena druga adrenalinska aktivnost se ne more primerjati z jadranjem skozi zrak, skok s padalom je povsem edinstvena izkušnja, ki jo bodo cenili tudi tisti adrenalinski navdušenci, ki so že dobro vajeni vseh mogočih podvigov. Ravno zato je za skok s padalom Bovec tako zanimiv, ta ponudba je atraktivna tudi za tiste, ki so drugih aktivnosti že nekoliko naveličani.

A prav tako ima za skok s padalom Bovec ponudbo za manj vešče in izkušene avanturiste. Tudi za tiste, ki se nameravajo prvič podati med oblake. Običajno se izvaja skok s padalom v tandemu, torej imamo izkušenega vodnika, ki s padalom upravlja. To je izvrstna možnost tudi za turiste in za vse obiskovalce, ki želijo preizkusiti takšno doživetje.

rafting-168007_1280

Bolj sicer izstopa Soča rafting

V poletnih mesecih je moč na nebu nad Posočjem občudovati na ducate pisanih padalcev, ta aktivnost je vsekakor zelo priljubljena. Nenazadnje so prav ob krnskem pogorju vrhunski pogoji za jadralno padalstvo, v tej regiji je moč pričakovati ugoden vzgonski veter in povsem sproščeno jadranje. A tisti, ki padalce občudujejo le na daleč, bodo gotovo našli veliko več ponudbe za druge aktivnosti, predvsem Soča rafting tu posebej izstopa. 

Ravno rafting je tista aktivnost, ki v Posočje privabi največ obiskovalcev. Seveda imamo gotovo več razlogov za obisk in le redkokdo pride v soško dolino s samo enim ciljem, a vseeno je Soča rafting najboljši primer aktivnosti, ki je pogosto povod za obisk. Gotovo mnogi obiskovalci najprej najdejo ponudbo za takšne aktivnosti, se odločijo za to in šele potem načrtujejo preostanek dopusta. Soča rafting je priljubljena aktivnost, ki se dobro promovira, hkrati je kot nalašč za večje skupine ljudi. S ponudbo v Bovcu in drugih turističnih centrih Posočja pa dobimo tudi ogromno izbire med različnimi programi, saj ima vsaka agencija v ponudbi svoje programe in se lahko dobro prilagodi različnim vrstam udeležencev. Kar na spletu lahko na https://www.bovecsport.com/sl/ponudba/rafting pobrskamo po programih, ki so tu na voljo. 

Nenazadnje ima za rafting Soča zelo velik potencial, saj je reka razgibana in zanimiva. Z različnimi vstopnimi mesti lahko izkusimo različne kotičke Posočja iz prav posebne perspektive, podamo se na adrenalinski spust po brzicah ali na sproščujočo plovbo po mirnejših delih reke. Tu se odpirajo mnoge možnosti, s katerimi bomo brez težav ustvarili zanimiv program za vsakogar.

Ravno zato je Soča rafting najbolj priljubljena adrenalinska aktivnost v Posočju. To je pogosto tudi prva izbira obiskovalcev, ne glede na to, ali so že kdaj bili v raftu ali ne. Ponudba lokalnih agencij bo prepričala vsakogar!

Za canyoning Bovec ponuja nekatere posebne zanimivosti

Rafting nas popelje po reki, ki vodi skozi celotno soško dolino in omogoča občudovanje okolice z edinstvene perspektive. Gotovo je to izvrstna izbira tudi za tiste, ki se želijo naužiti slikovitega ambienta in raziskati okolico. A za to je še boljša izbira canyoning, Bovec ima tu zanimivo ponudbo, ki vodi v neokrnjeno naravo.

Medtem ko se rafting izvaja na sami reki Soči, ima za canyoning Bovec programe, ki se izvajajo na pritokih reke. To so potoki z veliko bolj atraktivnimi soteskami, tako so bolj primerni za canyoning. Soča je preprosto prevelika, da bi lahko takšno aktivnost izvajali v njeni strugi, okoliški potočki pa za to aktivnost ponujajo idealne pogoje. Najdemo lahko zelo zanimivo ponudbo, saj ima za canyoning Bovec več možnosti – posamezni potoki ponujajo precej raznolike izzive in posebna doživetja.

Za canyoning je značilno, da nas popelje v neokrnjeno naravo, pri tem pa zahteva tudi nekaj truda in spretnosti. Je idealna izbira za aktivne počitnice, saj se bomo dobro razmigali, pogosto se srečamo tudi s svojimi limiti. Res je sicer, da ravno zaradi tega soteskanje ni priporočljivo za vsakogar, a na srečo ima za canyoning Bovec različne programe, izvajajo se tudi kratki in lahki programi za začetnike. Na ta način lahko vsak spozna atrakcije soteskanja, hkrati pa se pobližje seznani tudi z okolico. Če ne želimo čofotati le po reki Soči, temveč bi radi spoznali tudi druge kotičke Posočja, bo ponudba, ki jo ima za canyoning Bovec, gotovo zelo zanimiva.

Za soteskanje se odločajo različni navdušenci nad adrenalinskimi aktivnostmi. Tu se namreč srečamo z mnogimi izzivi, dobro se moramo pripraviti na odpravo. Zelo zanimivi so kakšni zahtevnejši programi, ki navdušijo tudi izkušene avanturiste. Po drugi strani pa gre pogosto za zelo slikovito dogodivščino, ki nas popelje skozi osupljive naravne soteske. Tako bodo prišli na svoj račun prav vsi udeleženci, ki uspejo izbrati pravi program zase.

Tudi za kajak Soča veliko ponuja

Poleg raftov bomo na Soči opazili tudi druga plovila. Najbolj značilni so kajaki, ki jih lahko v poletnem času opazujemo z rečnih bregov, tudi s cest in mostov bomo gotovo opazili živobarvne kajake in kajakaše. Tudi za kajak Soča namreč ponuja zelo ugodne pogoje in privabi mnoge avanturiste, ki so željni takšnih aktivnosti. V primerjavi z raftingom ima za kajak Soča kar nekaj zanimivih prednosti.

To je aktivnost, ki nam daje nekaj več svobode pri načrtovanju in izvedbi. S kajakom smo bolj fleksibilni, to še posebej velja za tiste, ki imajo svoj kajak in pridejo na odpravo v lastni režiji. Takšnih obiskovalcev je kar veliko, za kajak Soča privabi tudi obiskovalce od daleč, ki pripeljejo svojo opremo ali pa si kajak za samostojno odpravo sposodijo. A tudi programi za običajne turiste so zelo zanimivi, tu ima za kajak Soča kar dosti različnih možnosti.

Za kajak Soča ponuja široko izbiro programov

Načeloma smo veliko bolj fleksibilni kot pri raftingu tudi v primeru, da se odločimo ponudbo za kajak poiskati pri turistični oziroma športni agenciji. Medtem ko se tisti, ki imajo svoj kajak ali pa se odločijo za najem kajaka, lahko podajo na povsem poljubno zastavljen spust, bomo pri agencijah našli nekoliko bolj omejene, a še vedno zelo fleksibilne programe. Predvsem nismo vezani na celo skupino, kot velja za rafting. Za večje skupine je rafting idealen, je pa za kajak Soča veliko bolj atraktivna za tiste, ki dopustujejo sami ali v paru.

Tako je možno opraviti zanimive spuste po reki, vključimo lahko tudi kakšne druge aktivnost, recimo počitek in piknik na rečnem bregu. Tu so na voljo zelo zanimive opcije, ki bodo gotovo prepričale vsakogar, ki se zanima za kajak. Navsezadnje pa to velja za vse aktivnosti, ki jih najdemo v Posočju – splača se primerjati ponudnike in odkriti programe, ki nam najbolj odgovarjajo.

Soteskanje Soča ponuja tudi v drugih kotičkih Posočja

Načeloma bi lahko rekli, da ima za soteskanje Soča glavni center v Bovcu, a to je le del ponudbe. Že v Bovcu lahko izbiramo med mnogimi programi in obiščemo številne pritoke reke, še bolj zanimiva pa je lahko ponudba v drugih krajih.

Tudi Kobarid in Tolmin imata svojo ponudbo za soteskanje, Soča ima namreč več zanimivih pritokov, ki jih lahko odkrivamo na ta način. V Kobaridu je sicer poudarek na raftingu in kajaku, a vseeno dobimo nekaj zanimivih programov. Še bolj atraktivna pa je za soteskanje Soča v Tolminu, kjer se nam hitro odpre vrsta dodatnih možnosti za to aktivnost. Gotovo gre omeniti tudi reko Tolminko, ki se Soči pridruži pri Tolminu – Tolminka ima slikovita korita, ki jih lahko raziskujemo na različne načine, soteskanje pa je izvrstna možnost, da pobližje spoznamo krasote te reke in okoliških potokov. Tako bomo gotovo našli zanimivo ponudbo, pri kateri se ni treba omejevati.

Zelo dobrodošlo je, da nam za soteskanje Soča ponuja več programov. To je namreč aktivnost, ki jo je pametno dobro prikrojiti interesom posameznika, saj ne moremo vedno računati na to, da bomo z izvedbo zadovoljni. Na voljo imamo različne programe, ni nujno, da gre vedno za kakšna posebna adrenalinska doživetja ali za naporne odprave po strmih soteskah. Kaj lahko najdemo tudi bolj sproščujoče pohode, ki nas popeljejo po neokrnjeni naravi in nam nudijo čudovite razglede. Za soteskanje Soča nudi tudi takšne programe, te je vsekakor pametno poznati, saj se nam odpira cela vrsta različnih izkušenj. S tem postane soteskanje kar nujna izbira za tiste, ki bi se radi naužili vseh adrenalinskih doživetij, ki jih ponuja Posočje, še posebej če načrtujemo dopust, ki mora imeti res bogat program.

rafting

Adrenalinska doživetja so idealna za teambuilding

V Posočje radi prihajajo raznovrstni turisti, pa tudi lokalni prebivalci se včasih odločajo za kakšne adrenalinske aktivnosti. Ta ponudba pa je gotovo najbolj relevantna za tiste, ki želijo že vnaprej načrtovati pester dopust, morda imajo v mislih tudi kakšne posebne učinke. Gotovo to velja za teambuilding, ki je namenjen prav temu.

Za teambuilding bomo izbrali skupinske aktivnosti, ki so zanimive, a hkrati povezujejo ekipo in utrjujejo dobre medsebojne odnose. Takšen dopust mora vključevati pravo mešanico počitka in sprostitve ter zanimivosti in aktivnosti, s katerimi dosežemo željen rezultat. Ekipo želimo povezati med seboj, z zanimivimi in zabavnimi aktivnostmi pa tudi nadgraditi. Če se odpravimo na teambuilding v Posočje, bomo gotovo našli pravo ponudbo za to.

Katere aktivnosti so prave za teambuilding?

Seveda moramo skrbno izbrati prave aktivnosti. Nekatere agencije ponujajo celovito izvedbo programov za teambuilding, takšno ponudbo najdemo pri uveljavljenih agencijah v posoških turističnih centrih. Lahko pa program sestavimo tudi sami, da teambuilding res dobro prilagodimo svojim željam.

Izberemo lahko tiste možnosti, ki se tudi sicer uvrščajo med najbolj priljubljene športne aktivnosti v Posočju. Tu je treba gotovo omeniti rafting, ki je idealna aktivnost za teambuilding. To je skupinska aktivnost, ki povezuje in utrjuje odnose v skupini. Tudi soteskanje se lahko izvaja v večjih skupinah. Pogosto pa se odločamo tudi za aktivnosti, pri katerih imamo nekaj več svobode – za pohodništvo ali kolesarjenje, odbojko in druge skupinske športe, zip-line, adrenalinski park in podobno, z vso to ponudbo gotovo lahko sestavimo zanimiv in atraktiven program za teambuilding.