iPhone servis
Splošno

Kaj ponuja iPhone servis?

V času, ko so mobilni telefoni že skoraj potrošni material, nekatere servisne storitve pri pooblaščenih serviserjih sicer ne pridejo več v poštev, še vedno pa je pri teh mojstrih veliko povpraševanja po raznih popravilih. Še posebej to velja za tiste znamke, ki ponujajo mobilne telefone višjega ranga – pri teh se namreč popravila bolj splačajo, saj ne moremo enostavno kupiti novega telefona. Poleg tega pa ima znamka Apple še drug razlog za priljubljenost svojih servisov, njihove telefone je namreč težko razstaviti, tudi za povsem osnovna popravila potrebujemo pomoč izkušenega strokovnjaka.

Tako se iPhone servis izkaže za nujo tudi pri razmeroma enostavnih opravilih, kot je menjava stekla. Telefoni iPhone imajo odporna stekla, ki lahko brez posledic preživijo tudi večje obremenitve, a seveda se ob dolgoletni uporabi prej ali slej pripeti kakšna nezgoda, ki bo pustila posledice. Steklo lahko le poči, lahko pa se zdrobi v bistveno večji meri. Tako bo potrebna menjava stekla, čeprav morda telefon še vedno normalno deluje. Vsak iPhone servis lahko ponudi to storitev, saj sodi med osnovne storitve, po katerih je veliko povpraševanja. Poseg je hiter in dokaj enostaven, tako da bo menjava stekla opravljena že v istem dnevu, morda bo treba počakati le nekaj minut. Velik plus je tudi to, da stroški ne bodo posebej visoki – če vzamemo za primerjavo ceno novega telefona, bo menjava stekla zahtevala le neznatno finančno investicijo.

Kaj še ponuja iPhone servis? Na voljo so seveda tudi druge pogoste storitve, ki jih mojstri prav tako zanesljivo in hitro opravijo. Na pooblaščene serviserje pa se lahko zanesemo tudi pri kakšnih zahtevnejših popravilih, ni pa nujno, da bodo ta ponudila tako dober izkoristek investicije – če popravil ne krije garancija, lahko včasih nastanejo kar znatni stroški. Vseeno se splača preveriti vse razpoložljive opcije in mojstre povprašati po predvidenih stroških.