Splošno

Idealen nakup SUP opreme

V poletnem času je možno v raznih prodajalnah s športno opremo najti ugodne ponudbe, ki približajo sicer relativno drago opremo tudi tistim, ki si je morda ne morejo privoščiti. To velja tudi za opremo za SUP, akcija namreč cene desk ali kompletov močno zniža, kar je odlična priložnost za tiste, ki želijo preizkusiti tudi to obliko rekreacije. Vsekakor je možno najti zelo dobre akcijske ponudbe, ki nudijo več sto evrov prihranka.

Nakup v kompletu

Začetnikom se običajno najbolj splača nakup opreme v kompletu. V tem sta tako deska kot veslo za SUP, praviloma pa tudi kar nekaj druge opreme. Komplete sestavljajo proizvajalci in prodajalci, tako da ni točnega pravila, kaj mora vsebovati – deska in veslo za SUP sta osnovna kombinacija, dodamo pa lahko še nekatere zelo uporabne kose ali pa dodatno opremo, ki ne bo tako uporabna. Govorimo predvsem o opremi za napihovanje deske, omeniti gre še torbo za prenašanje opreme, pa tudi razne varnostne dodatke, predvsem vrvico, s katero si sup privežemo na nogo.

Nakup v kompletu je vsekakor najboljši način za nakup obvezne opreme za supanje, če si ne lastimo niti enega kosa opreme. Če velja za opremo za SUP akcija, dobimo tak komplet že za nekaj sto evrov, odvisno seveda od tega, za kakšno opremo se odločimo – posebej privlačni so kompleti v nižjem cenovnem razredu, saj so mnoge zbirke prilagojene začetnikom.

Nakup posameznih kosov

Poleg tega lahko za SUP akcija velja tudi za posamezne kose. Včasih se zgodi, da pridemo do boljšega seštevka s tem, da se posvetimo izbiri posameznih kosov, ki so na voljo po posebej ugodni ceni, poleg tega na ta način izberemo prav tisto opremo, ki jo potrebujemo. Seveda moramo izbrati desko in veslo za SUP, ostalo pa prilagodimo svojim potrebam in željam. Za mnoge je to še boljša pot do kompletne opreme.