Splošno

Za varnost poskrbite tudi s pravimi nalepkami!

Za varnost na delovnem mestu in v drugih okoljih skrbimo z različnimi ukrepi. Še vedno pa se lahko kaj hitro pripeti kakšna nezgoda, če na kaj pozabimo. Zelo pomembno je, da so vsa morebitna tveganja ustrezno označena in nanje pravočasno opozorimo. Seveda je to zelo odvisno od delovnega okolja in od tveganj, s katerimi se srečujemo, a pogosto se za ta namen uporabljajo opozorilne nalepke, ki se zelo dobro obnesejo v tej vlogi.

Poznamo različne vrste takšnih nalepk. Ni nujno, da vedno označujejo le kakšne nevarnosti in tveganja, pogosto jih uporabljamo tudi za druge namene. Zato je pametno pripraviti učinkovite nalepke, ki jih dobimo pri specializiranih ponudnikih. Pri nas je to Artislinija, ki se ukvarja prav s pripravo opozorilnih in drugih nalepk.

Za kaj se uporabljajo opozorilne nalepke?

Glede na to, da lahko nalepke izdelamo tudi po meri, bomo hitro našli različne možnosti za uporabo. Kar nekaj možnosti nam ponujajo že zahteve, ki jih moramo upoštevati pri opremljanju delovnih mest. Ustrezno moramo označiti nekatere posebne nevarnosti, poleg tega se opozorilne nalepke uporabljajo za označevanje zasilnih izhodov, lokacije gasilnih aparatov, lokacije defibrilatorja in podobno. Takšne nalepke so prav tako uporabne za usmerjanje in obveščanje, ne nujno le za nevarnost in ukrepe v sili.

Če imamo prilagodljivega tiskarja, ki lahko pripravi učinkovite opozorilne nalepke, bomo te možnosti hitro znali dobro izkoristiti. Kar nekaj možnosti se nam namreč odpira, in z nekaj domišljije lahko pripravimo uporaben material za praktično vsako okolje. Z nalepkami lahko enostavno posredujemo razne informacije, pogosto tudi tiste, ki sicer niso najbolj značilne za tak medij. Nenazadnje pa pogosto pripravljamo tudi kakšne informativne ali povsem dekorativne nalepke, tudi to so možnosti, ki jih ponujajo večji tiskarji.

Najpogosteje se opozorilne nalepke sicer uporabljajo na delovnih mestih, so pa vsestranske in jih lahko brez skrbi uporabljamo še v mnogih drugih okoljih. Pogosto jih izdelujemo po meri, zato imamo povsem proste roke pri pripravi uporabnega materiala.

kartuse-za-tiskalnik-1

Varnostne nalepke

Takšne nalepke se pogosto uporabljajo tam, kjer potrebujemo posebne varnostne nalepke, ki so pogosto določene z zakoni in predpisi. Precej pogosto je to na delovnih mestih, kjer imamo opravka s kakšnimi večjimi tveganji ali delamo s kakšnimi potencialno nevarnimi delovnimi stroji. A prav tako se takšne nalepke pojavljajo še v mnogih drugih okoljih, recimo na gradbiščih, sploh tam, kjer je treba ustrezno označiti plinovod, električne napeljave in druge morebitne nevarnosti.

A prav tako so varnostne nalepke kritične pri proizvodnji, če delamo s kakšnimi nevarnimi snovmi. Zelo koristne so za označevanje izdelkov v farmaciji, tudi v živilski industriji, še bolj za proizvodnjo raznih kemičnih izdelkov, kot so barve, čistila, razredčila, goriva in podobno. Tudi v teh okoljih pridejo v poštev raznovrstne varnostne nalepke, ki jih lahko naročimo pri specializiranih tiskarnah. Izkušeni tiskarji že ponujajo zbirko koristnih nalepk ter omogočajo izdelavo po meri – vse te opcije si lahko ogledate na https://artislinija.si/vrste-etiket/.

Varnostne nalepke so vsestransko uporabne in bodo koristile v praktično vsakem okolju. Pogosto kupujemo že pripravljene nalepke, ki se uporabljajo za prikazovanje ključnih informacij. To so kakšni opozorilni znaki, znaki za zasilne izhode in podobno. Lahko pa izdelamo tudi znake po meri, tem dodamo še kakšne specifične informacije, da res dosežemo kar najboljši učinek. To je material, ki ima zelo pomembno nalogo, zato se splača posvetiti nekaj več pozornosti oblikovanju učinkovitih nalepk. Računamo na to, da bomo pri tiskarjih dobili dobro ponudbo, s katero bomo res dosegli dober rezultat.

Na istem mestu pogosto lahko izbiramo še mnoge druge nalepke in etikete, ki jih potrebujemo pri poslovanju. Vsekakor so varnostne nalepke le ena izmed možnosti, tudi druge vrste nalepk lahko dobro izkoristimo, zato se splača dobro pobrskati po ponudbi.

tiskalnik1