epoxy tlaki, premaz in cena
Splošno

Poskrbite za udobje svojega stanovanja

Udobje v stanovanju je ključna lastnost, zaradi katere prostore sploh opremljamo. Najpogosteje se osredotočamo na udobje opreme, ki jo izbiramo, predvsem se recimo posvečamo izbiri sedežne garniture. 

A tudi drugi elementi odločajo o tem, kako prijetno se bomo v domu počutili, zato moramo prave prioritete postaviti že pri gradnji ali ob prenovi. Ne smemo zanemariti vseh tistih faktorjev, ki v končni fazi pripomorejo do visoke kakovosti bivanja.

Ena izmed pomembnih značilnosti udobnega doma so prijetne talne obloge. Tla so vedno precej obremenjena, pričakujemo pa, da nam bodo dobro služila skozi leta. Zato se je treba odločiti za prave talne obloge in površino dobro pripraviti. 

Tu se nam ponuja kar nekaj možnih izbir, priljubljeni so recimo parketi, za bolj obremenjene površine pa epoksi. Za tla v stanovanju izbiramo različne materiale in rešitve glede na to, kaj od njih pričakujemo. 

Seveda pa lahko materiale tudi kombiniramo, predvsem epoksi se dobro obnese kot kvaliteten material za zanesljivo podlago, na katero lahko namestimo drugo pohodno površino.

Pomembno je, da najdemo pravo rešitev za svoje potrebe. Izbire je veliko in včasih se je kar težko odločiti, poleg vseh funkcionalnih lastnosti pa imajo različne talne obloge tudi različne cene. Vse to lahko oteži izbiro, sploh če ne poznamo dobro tistih možnosti, ki imajo v našem stanovanju velik potencial.

Kako se v stanovanju obnese epoksi?

Med najbolj prepričljive izbire se uvršča epoksi, ki je priljubljena rešitev za mnoge stanovanjske prostore. To je kvalitetna masa za izdelavo vzdržljive in odporne pohodne površine. 

Uporablja se predvsem tam, kjer pričakujemo nekoliko večje obremenitve in se ne želimo stalno ukvarjati z vzdrževanjem in obnavljanjem tal. Predvsem pa ima epoksi to prednost, da je ob vseh svojih funkcionalnih odlikah tudi precej poceni. 

tla v stanovanje samorazlivni tlaki

Ravno zato se v stanovanju pogosto odločimo za to rešitev, saj prinaša celovit komplet prepričljivih prednosti. Ne le v stanovanjih, epoksi tlaki se uporabljajo tudi v mnogih drugih objektih, kjer prepričajo s takšnimi prednostmi.

Samorazlivni epoksi tlaki so zelo vsestranski

Nadalje bomo med prednostmi epoksi tlakov našli tudi zelo vsestransko uporabnost. Na voljo imamo več izvedb, pravzaprav je možno iz epoksidnih smol sestaviti tlak po meri. 

Predvsem pa navdušijo samorazlivni epoksi tlaki, ki so izredno uporabni za kakšne večje površine. Zelo priljubljeni so tudi tam, kjer pričakujemo večje obremenitve in si ne moremo privoščiti kakšnih velikih kompromisov pri izdelavi zanesljive in odporne pohodne površine.

Zato se samorazlivni epoksi tlaki pogosto uporabljajo tudi v kakšnih industrijskih halah in drugih delovnih prostorih, pa tudi v objektih, kjer je veliko prehoda, recimo v šolah. 

Povsod, kjer potrebujemo vzdržljivo in kvalitetno površino za zmerne obremenitve, so samorazlivni epoksi tlaki lahko prava izbira, saj prinašajo celo vrsto dobrodošlih prednosti. Gre za kakovosten in vzdržljiv epoksi tlak, poleg tega pa računamo tudi na nekatere specifične odlike.

Samorazlivni epoksi tlaki imajo nekatere edinstvene prednosti

Gotovo bomo zelo cenili predvsem enostavno izdelavo takšnega tlaka. Pripravi se s samorazlivno maso, ki jo dokaj preprosto namestimo tudi na večjo površino. Tudi ti tlaki sicer omogočajo nekaj prilagodljivosti, če imamo kakšne posebne zahteve. Običajno se pripravijo v dveh ali treh plasteh, tako da lahko prilagajamo lastnosti končnega tlaka, tudi podobo pohodne površine lahko lepo oblikujemo.

Velika prednost samorazlivnih tlakov je enostavna in hitra izdelava na večjih površinah. Posledično pa to pomeni, da bodo samorazlivni epoksi tlaki tudi razmeroma poceni, saj ne bo visokih stroškov z izdelavo. 

Sam material je tako ali tako precej poceni, če ni treba veliko plačevati za izdelavo bomo torej na koncu prišli do vrhunskega tlaka po presenetljivo ugodni ceni. To velja tudi za ponudbo zanesljivih mojstrov, Epoksi Horvat ponuja izdelavo kakovostnih tlakov po konkurenčnih cenah in zagotavlja zadovoljstvo tudi zahtevnejšim strankam.

samorazlivni epoxy epoksi tlaki

Vsekakor se lahko na takšen tlak povsem zanesemo, s profesionalno izdelavo dobimo vrhunski tlak za vse mogoče namene.

Še enostavnejši je epoksi premaz za beton

Samorazlivni tlaki imajo to prednost, da so zelo enostavni za izdelavo, posledično so tudi precej poceni. Še bolje se v tem oziru izkažejo premazi, ki jih lahko na betonsko površino namestimo kar sami. 

Seveda se vedno priporoča profesionalna izvedba, sploh če želimo dobro opremiti kakšne bolj obremenjene površine, a v domačem stanovanju ni vedno potrebe po tem. Zato se včasih odločimo za epoksi premaz za beton, ki je za mnoge domače uporabnike lahko prava izbira.

Če razmišljamo o tlaku, ki bo v domačem stanovanju kar najbolj posrečen, verjetno ne bomo iskali kakšnih zelo naprednih rešitev. Epoksi tlak lahko pripravimo po meri z več plastmi, lahko ga posebej prilagodimo kakšnim zahtevam in pričakovanjem. 

A v stanovanju najbolj cenimo tiste odlike, ki jih prinaša že enostaven epoksi tlak. Ta material je odporen na praske in odrgnine, ne kaže znakov obrabe in staranja, poleg tega preprečuje vdor vode, prahu in smeti. Je enostaven za čiščenje in vzdrževanje, je seveda tudi poceni – vse to velja že za epoksi premaz za beton. 

Zato se pogosto odločimo prav za epoksi premaz za stanovanje, saj je to izvrstna rešitev, ki že pokriva večino pričakovanj običajnih domačih uporabnikov.

Epoksi premaz za beton lahko uporabimo na raznovrstnih površinah, običajno pa je namenjen uporabi na ustrezno pripravljeni betonski plošči. Podlago moramo očistiti in pripraviti, nato pa premaz kar sami namestimo na površino. 

Delo ni posebej zahtevno, z nekaj truda in spretnosti ter s pravim orodjem ga lahko uspešno opravi vsak domači mojster. Seveda pa najdemo tudi na tem področju profesionalne storitve, ki dopolnjujejo dobavo kvalitetnega materiala, zato se tudi epoksi premaz za beton lahko uporabi za kakšne zahtevnejše podvige. 

Gotovo lahko pričakujemo, da bomo v domačem stanovanju na ta način dosegli zares prepričljiv učinek, tlak pa nas bo razveseljeval tudi po večletni uporabi.

Najbolj prepričljiva je za epoksi tlak cena

Epoksi ima mnoge prednosti, s katerimi se predstavlja z drugimi izbirami pri izbiri talnih oblog za stanovanje. Gotovo bomo pozorni na uporabno funkcijo in na lastnosti, ki pridejo do izraza na dolgi rok.

 A prav tako ne moremo zanemariti tistih faktorjev, ki nas spodbudijo k odločitvi pri izbiranju med številnimi možnostmi. To je lahko tudi cena, ki je prav pri epoksi tlakih najbolj prepričljiva.

Za epoksi tlak cena praviloma ne dosega tako visokih številk kot pri drugih talnih oblogah. V stanovanju se recimo pogosto odločamo za parket, ki ima nekatere prednosti – predvsem ima lep izgled in prijeten občutek v bivalnih prostorih. 

Je pa lahko precej občutljiv in moramo nanj paziti ter ga vzdrževati, za nameček bo cena relativno visoka. Možno je, da bo treba za parket odšteti celo kakšni sto evrov na kvadratni meter, a tudi cenejša ponudba, ki jo dobimo za okoli 50 evrov na kvadratni meter, je lahko precej draga. 

epoksi tlak cena

V primerjavi s tem bo za epoksi tlak cena bistveno nižja, cenejša ponudba se začne že pri okoli 20 evrih na kvadratni meter.

Tako je za epoksi tlak cena vsekakor pomemben adut, ki ga je treba upoštevati. Pretehtati moramo prednosti in slabosti posameznih možnosti in ugotoviti, katera rešitev najbolje upravičuje svojo ceno. 

Ker ima epoksi tlak zelo prepričljive funkcionalne lastnosti in obenem tudi ugodno ceno, je zelo verjetno, da bo prav to prava izbira. Tako se lahko odločimo za pravo rešitev in dobimo tudi konkretno ponudbo glede na naša pričakovanja in potrebe. 

Gotovo bo možno pripraviti pravo rešitev, sploh če smo nekoliko bolj zahtevni, ali pa če želimo doseči kar se da nizko ceno za kvaliteten tlak.

Epoksi tlak lepo dopolnjuje notranji dizajn

Notranji dizajn stanovanja dopušča kar dosti fleksibilnosti pri izbiri talnih oblog. V mislih imamo seveda predvsem funkcionalne lastnosti teh rešitev, a v stanovanju vedno pazimo tudi na izgled in na občutek, ki ga dajejo izbrani materiali. V tem oziru imajo epoksi tlaki kar nekaj dostojne konkurence.

Vsekakor je treba priznati, da imajo parketi višjo estetsko vrednost, s podobo naravnega lesa naredimo v stanovanju čudovit vtis, sploh zato, ker imajo tla veliko površino in pride podoba materiala močno do izraza. 

Zato se notranji dizajn pogosto pripravi tako, da kar najbolje izkoristi lastnosti velikih površin pri oblikovanju lepega vtisa za stanovalce in obiskovalce. Med neštetimi različicami parketov se pogosto odločamo prav na podlagi tega, kateri so nam vizualno najbolj všeč.

Bodo pa tudi druge talne obloge lahko prepričale s svojim izgledom, nenazadnje to ni vedno prioriteta in lahko sprejmemo tudi kompromis. Zato lahko notranji dizajn zasnujemo na podlagi epoksi tlaka in lepo uredimo svoje bivalne prostore tudi na ta način. 

Nenazadnje je možno tudi površino epoksi tlaka lepo okrasiti, pogosto se recimo uporabljajo dekorativni lističi in drugi dodatki. Poleg tega imamo še veliko potenciala za ureditev lepe podobe s preostalo opremo in z oblikovanjem samega prostora, tudi tu nam notranji dizajn lahko ponudi odlične rešitve. 

Vsekakor imamo za oblikovanje stanovanja veliko različnih možnosti, s katerimi dosežemo odlične rezultate.

Hitro se izkaže, da moramo pri teh nalogah upoštevati vse mogoče faktorje. Ne moremo se osredotočiti le na posamezne prioritete, premisliti moramo o tem, kakšen bo končni učinek v kombinaciji vseh teh odlik. 

Zato smo zelo pozorni na to, kako zadovoljni bomo po več letih uporabe stanovanja. Pogosto nam notranji dizajn ponudi zelo impresivne prostore, a pomislimo tudi na možnost preureditve in osvežitve stanovanja po nekaj letih.