servis avtomatskih vrat
Splošno

Poskrbite za zanesljiv servis avtomatskih vrat

Vhodna vrata z avtomatskim pogonom so izvrstna izbira za različna okolja, v katerih želimo svojim obiskovalcem zagotoviti kar se da prijetno izkušnjo in predvsem nemoten prehod skozi vrata. Zelo pogosto se takšna vrata uporabljajo tam, kjer pričakujemo večje število obiskovalcev, sploh če bodo ob prehodu imeli polne roke. Brezhibno delovanje avtomatskih vrat omogoča nemoten pretok prometa, hkrati pa na vsakega obiskovalca na ta način naredimo dober vtis.

A pozor, avtomatska vrata imajo tudi nekatere pomanjkljivosti, ki pridejo še posebej do izraza v primeru, da zanje ne skrbimo dobro. Kaj hitro se lahko pojavijo kakšne težave, recimo cviljenje ali zatikanje ob premikanju vratnih kril po drsnih vodilih. To so težave, ki jih lahko reši servis avtomatskih vrat. Za vrata moramo zelo dobro skrbeti, da ne pride do kakšnih takšnih težav, saj lahko takoj pokvarimo vtis, ki ga z lepo urejenim vhodom naredimo na obiskovalce.

Storitve vzdrževanja in servisiranja ponujajo mojstri, ki se po navadi ukvarjajo tudi z izdelavo in prodajo vhodnih vrat. Pri teh ponudnikih lahko pričakujemo celovito ponudbo, s katero dobimo izvrstne rešitve pri načrtovanju in gradnji poslovnih prostorov. Kakovostna vrata imajo v takšnih objektih kritično funkcijo, splača se izbrati napredne rešitve, ki jih imamo na tem področju. Nato pa je treba za vrata tudi dobro skrbeti, sploh če bo pogon za drsna vrata stalno v akciji.

Včasih potrebujemo servis avtomatskih vrat tudi doma, če uporabljamo takšna vrata

Servis avtomatskih vrat v primeru obrabe in preobremenitev

Avtomatska drsna vrata so stalno podvržena obremenitvam in obrabi. Pogosto jih namreč uporabljamo tam, kjer pričakujemo prehod večjega števila ljudi, torej morajo vrata stalno delovati. Kar naprej se odpirajo in zapirajo, ob tem pa nastaja trenje, pojavijo se tudi druge obremenitve. Povsem pričakovano je, da pride tudi do obrabe in poškodb, ki vodijo v razne težave. V takšnih primerih izkoristimo storitve, ki jih ponuja servis avtomatskih vrat.

Na te vplive je sicer pametno misliti že vnaprej. Dobro vemo, kako bodo drsna vrata delovala in kakšne težave se utegnejo pojaviti ob dolgoročni uporabi. Zato izberemo kakovostne vratne sisteme, ki zagotavljajo brezhibno delovanje tudi pri redni uporabi. Takšna vrata neslišno drsijo po vodilih in brezhibno delujejo tudi ob stalnem odpiranju in zapiranju. Visoka kakovost vhodnih vrat zagotavlja daljšo življenjsko dobo in zmanjšuje tveganja za težave, ob katerih bi potrebovali servis avtomatskih vrat. Bomo pa te mojstre vseeno potrebovali za vzdrževanje, vrata je treba redno pregledovati in vzdrževati. Le tako lahko preprečimo težave, ki nastanejo zaradi neizogibne obrabe najbolj obremenjenih elementov vhodnih vrat.

Servis avtomatskih vrat skrbi za različne vrste vrat

Najbolj značilna so predvsem avtomatska drsna vrata, zato je pri teh tudi največ povpraševanja po vzdrževalnih in servisnih storitvah. Takšna vrata so izredno priljubljena, odlično se obnesejo v različnih okoljih. Poleg tega omogočajo uporabo različnih pogonov in sistemov za prilagodljivo upravljanje. Nič čudnega, da so drsna vrata z naprednimi mehanizmi kar prva izbira za mnoge prostore, ki jih želimo imeti pod popolnim nadzorom. Se pa servis avtomatskih vrat ukvarja tudi z drugimi vrstami vrat, ki se pogosto uporabljajo. Nenazadnje imamo na voljo alternative, ki pogosto ponujajo prav tako dober učinek pri uporabi.

To so recimo vrtljiva vrata, ki imajo nekatere prednosti v primerjavi z drsnimi. Drsna vrata so pri rednem delovanju izpostavljena obrabi, predvsem so kritična drsna vodila, na katerih prihaja do trenja in poškodb. Vrtljivi mehanizmi imajo seveda prav tako gibljive dele, ki so na udaru večjih obremenitev, a lažje se pri vzdrževanju osredotočimo na te elemente, nimamo dolgih vodil, na katerih pridejo težave še posebej do izraza. Z vidika servisiranja in vzdrževanja je to lahko velika prednost. Obstajajo seveda še druge razlike, za servis avtomatskih vrat je relevantno še to, da so mehanizmi pri vrtljivih vratih pogosto bolj dovršeni in ponujajo več možnosti upravljanja, hkrati pa imajo tudi bolj pomembno nalogo in se nanje močno zanašamo. To pomeni, da je treba za vrtljiva vrata še bolj vestno skrbeti, običajno se odločimo za pogodbeno vzdrževanje, serviserji pa nudijo tudi hitri servis v primeru kakšnih težav.

Za servis avtomatskih vrat včasih potrebujemo res dobrega izvajalca

Pravi mojstri za servis avtomatskih vrat

Veliko je torej odvisno od tega, kako za svoja vrata skrbimo. Pri naprednih vratih obstajajo zahteve po rednem vzdrževanju, le tako bomo lahko pri uporabi tudi zadovoljni. Preventivno se izognemo težavam tako, da se dogovorimo za pogodbeni servis avtomatskih vrat. Mojstri opravljajo preglede in vzdrževalna opravila po določenih intervalih, kar močno zmanjša tveganje za kakšne težave. Sproti se menjajo obrabljeni deli, ob pregledu pa opazimo tudi morebitne poškodbe in druge težave.

Ob servisu avtomatska vrata temeljito pregledamo in pripravimo na nadaljnjo uporabo. To je tudi prava priložnost, da se odločimo za morebitne prilagoditve. Če nas zanima kakšna nadgradnja, lahko ob servisnih posegih zamenjamo pogon za drsna vrata ali pa opravimo kakšne druge spremembe. Vse to najdemo v ponudbi mojstrov, ki opravljajo servis avtomatskih vrat. Na enem mestu bomo lahko koristili širok nabor storitev, s katerimi kar najbolje poskrbimo za brezhibno delovanje in čudovit izgled celotnega vhoda.