Akumulatorji za traktorje
Splošno

Vsestranski‌ ‌traktorji‌ ‌

Na vsaki kmetiji je traktor povsem nepogrešljiv del opreme. Skrbi namreč za izvajanje skoraj vseh aktivnosti, predvsem za zahtevno delo, ki ga nikakor ne moremo opraviti z ročnim orodjem ali z drugo kmetijsko mehanizacijo. Traktorji se najbolje izkažejo v kombinaciji z drugo opremo. Veliko funkcionalnosti omogočajo že akumulatorji za traktorje, ki lahko napajajo različne električne dodatke – navsezadnje so koristne že luči in podobni dodatki, ki lahko močno razširijo spekter funkcionalnosti vozila in možnosti pri delu na terenu. A seveda so akumulatorji za traktorje le manjši del tega, kar vozilo ponuja pri uporabi. Večinoma se še veliko bolje izkažejo različni kosi kmetijske mehanizacije, ki ponujajo svoje funkcionalnosti in jih lahko uporabljamo v navezi z dobrim traktorjem.

Veliko takšne opreme potrebujemo pri spravilu sena. Čeprav so opravila pogosto dokaj enostavna oziroma ne predstavljajo velikih obremenitev, mora biti oprema zelo dobro pripravljena na svoje delo. Pri delu s senom so recimo nepogrešljivi zgrabljalniki, ki omogočajo pripravo sena na pobiranje ali baliranje. Zgrabljalniki morajo ponujati vse potrebne funkcionalnosti, predvsem pa morajo v kombinaciji s traktorjem omogočati enostavno uporabo in učinkovito delo na terenu. V praksi se izkaže, da se najbolje obnese oprema, ki se zmore prilagoditi različnim situacijam in tudi različnim namenom. V tem oziru zgrabljalniki še posebej izstopajo, saj ne omogočajo le urejanja ličnih vrst za pobiranje sena, temveč lahko tega tudi na druge načine obdelujemo za kar najboljši končni rezultat.

Traktorji, ki želijo biti res vsestranski, morajo odpirati vse potrebne možnosti za uporabo raznovrstne kmetijske mehanizacije. V tem oziru so pomembne možnosti priključevanja različnih kosov opreme in različnih naprav. Akumulatorji za traktorje poskrbijo za delovanje luči in drugih električnih dodatkov tudi na mehanizaciji, še bolj pomembno nalogo pa ima kardan, ki običajno poganja ključne funkcije priklopljene kmetijske mehanizacije. S takšno kombinacijo smo res dobro pripravljeni na delo na terenu.