drsna vrata
Splošno

Drsna vrata

Drsna vrata so zlasti priročna pri večjih omarah, ki jih, na primer, postavljamo v dnevne ali spalne prostore. Pri uporabi ne zavzemajo dodatnega prostora, zato so še toliko bolj dobrodošla v manjšem prostoru oziroma stanovanju.

Sicer pa so drsna vrata lahko tudi popolnoma samostojni element, ki ga lahko nameščamo kamor koli v domu in tudi zunaj njega. Najpogosteje je takšna vrsta vrat narejena iz ustrezne vrste lesa, zelo mikavna izbira na trgu so tudi steklena drsna vrata, na katera lahko nameščamo še različne dekorje. Sicer pa so odlična izbira tudi vrata, ki so kombinirana s steklom in lesom hkrati.

Ker so drsna vrata tako zelo priljubljen element, jih lahko srečamo skoraj v prav vsakem domu in tudi v drugih objektih, na primer, v poslovnih stavbah, kamor se nameščajo predvsem steklena drsna vrata. Pri naročanju drsnih vrat po meri je dobro paziti tudi na to, da je za izdelavo uporabljen najbolj kakovosten les oziroma steklo, saj mora biti takšna vrsta vrat prav tako zelo trpežna, sploh pa če jih zelo pogosto uporabljamo.

Notranja drsna vrata

Če bi vas vprašali, katera vrsta vrat je med vsemi najbolj priročna za manjša stanovanja, bi nam najverjetneje odgovorili, da notranja drsna vrata, kar pa je tudi res.

Notranja drsna vrata lahko predstavljajo povsem samostojen kos opreme pa tudi element, ki je nameščen na večje ali manjše garderobne omare.

Če si tudi vi želite kakovostna notranja drsna vrata, je velika verjetnost, da si jih boste morali naročiti po meri, saj v prvem ali drugem in niti v tretjem salonu morda ne boste našli takšnih, ki bi ustrezala vašim meram.

Dobrega proizvajalca drsnih vrat po meri lahko najdete kar s pomočjo spleta, kjer boste izbirali med najugodnejšo ponudbo na trgu. Izbranega proizvajalca povabite k sebi na dom, kjer naj vam izmeri vse potrebne meritve za izdelavo vrhunskih, a hkrati cenovno dostopnih vrat.