čokoladna jajčka

Velikonočna kuhinja

Veliko noč praznujemo tudi v kuhinji, saj je tradicija tega praznika močno povezana z nekaterimi značilnimi jedmi, na katere seveda ne smemo pozabiti. Pametno je že vnaprej pripraviti načrt in oblikovati jedilnik – posebej pomemben je velikonočni zajtrk, ki ni zgolj okusen obrok, temveč tudi poln simbolike. Poleg tradicionalnih jedi pa lahko vsekakor vključimo tudi kak svoj pridih, poleg tega imamo preko podaljšanega vikenda dovolj priložnosti za kulinarično ustvarjanje pri drugih obrokih.

Za kar najboljšo izkušnjo pri velikonočnem kuhanju se je pametno pravočasno opremiti z vsemi potrebnimi živili, ne pozabimo pa še na nekatere uporabne pripomočke, ki jih moramo imeti pri roki. Verjetno se bo treba odpraviti v trgovino, najbolje h kakšnemu večjemu trgovcu, ki ima v tem času gotovo v ponudbi posebne ugodnosti.

velikonočna hranaVelikonočne jedi v trgovinah

Zbirko velikonočnih jedi že na prvi strani predstavlja Eurospin katalog, tako da bo verjetno smiselno najprej pokukati k temu trgovcu. Poseben velikonočni letak je vsekakor obetaven uvod v nakupovanje živil, ki jih potrebujemo za pripravo prazničnih obrokov, poleg tega pa katalog ponuja tudi nekatere druge privlačne možnosti. Poleg bogate zbirke mesnine po znižanih cenah ponuja ta trgovec obilico sladkarij, ki bodo po godu predvsem najmlajšim, na svoj račun pa bodo prišli tudi tisti, ki nameravajo v prazničnem času v domači kuhinji pripraviti kakšno svojo specialiteto, saj katalog ponuja vse potrebne surovine za tovrstno ustvarjanje. Eurospin katalog sicer domače kuharske mojstre vabi v trgovine tudi s ponudbo brezplačnih brošur z velikonočnimi recepti!

Za še večjo izbiro pa lahko prebrskamo tudi Lidl katalog, saj je ravno ta trgovec znan po zelo bogati ponudi. V katalogu in na prodajnih policah ne najdemo le tradicionalnih velikonočnih jedi, temveč prepriča tudi pestra paleta drugih specialitet, s katero nam pomaga pri oblikovanju idealnega jedilnika za prav vsak okus. Res obsežna ponudba je kot nalašč za tiste, ki želijo pripraviti posebno izkušnjo in v celovitem prazničnem vzdušju razveseliti tudi svojo družino. Lidl katalog je zato pravo čtivo tudi za tiste, ki v trgovini ne iščejo le hrane in pijače, temveč nameravajo velikonočni vikend popestriti tudi z drugimi aduti – na voljo so razni izdelki za dom in vrt, posebej pisani na kožo tistim, ki bodo že aprilske vikende izkoristili za piknike ali druge aktivnosti na prostem. Tudi to je možno posrečeno kombinirati že z velikonočnimi pogostitvami.

Velikonočna pogostitev nekoliko drugače

Iz aktualnih katalogov in tudi iz stalne ponudbe trgovcev je razvidno, da bo možno velikonočno pogostitev letos popestriti tudi z nekaterimi jedmi, ki niso ravno tradicionalna sestavina tega praznika. Na voljo je veliko alternativ mesnim jedem za tiste, ki ne jedo hrane živalskega izvora, poleg tega ponuja Eurospin katalog posebno linijo izdelkov brez glutena in brez laktoze. Tako bo možno v vrhunski velikonočni gostiji uživati brez skrbi, ne glede na morebitne alergije ali diete. Tudi Lidl katalog ponuja nekaj izbire na tem področju, seveda pa je možno oddelke s prilagojeno prehrano najti tudi v prodajalnah drugih trgovcev. Ne bo torej težko sestaviti idealnega obroka za prav vsakega gosta velikonočne pogostitve!