POS blagajna

Enostavne, a napredne POS blagajne

Pri poslovanju si na vseh področjih želimo kar najboljše učinkovitosti, kar običajno zagotavlja idealna kombinacija med enostavnostjo in funkcionalnostjo. Pri blagajnah to vsekakor velja. Ne gre namreč le za naprave, ki omogočajo izdajanje računov in pobiranje denarja, temveč se v ozadju sodobnih blagajn skriva napreden sistem, ki ga je možno zelo dobro izkoristiti.

Mobilna blagajna

Mobilne različice blagajn so tiste, ki v mnogih primerih prinašajo najboljšo kombinacijo enostavne uporabe in presenetljive zmogljivosti. Te blagajne namreč omogočajo prav vse, kar bi lahko pričakovali od bistveno dražjih in kompleksnejših naprav. Posebej navdušuje enostaven uporabniški vmesnik, ki omogoča hiter in učinkovit dostop do vseh funkcionalnosti POS blagajne.

Seveda pa ima mobilna blagajna še nekatere druge zelo izrazite prednosti. Omenimo lahko že to, da jih je možno brez težav prenašati naokoli, kar je velika prednost v mnogih delovnih okoljih. Še eno nezanemarljivo dejstvo pa je, da takšna blagajna brez težav teče na praktično vsaki napravi s kompatibilnim operacijskim sistemom. Android mobilna blagajna bo ustrezala številnim uporabnikom pametnih telefonov ali tablic, ne da bi morali za uporabo kupiti ali uporabljati druge naprave.

Mobilne POS blagajne imajo še eno zelo dobrodošlo prednost – omogočajo enostavno davčno potrjevanje računov. Zahteve Zakona o davčnem potrjevanju računov narekujejo uporabo blagajne, ki s stalno internetno povezavo omogoča sprotno potrjevanje računov pri Finančni upravi. Namesto, da bi na prodajno mesto napeljevali kable, lahko z mobilno blagajno poskrbimo za preprosto brezžično povezavo kar preko mobilnega omrežja. Prednost takšne POS blagajne je seveda še posebej očitna v okoljih, kjer bi težko uredili internetno povezavo druge vrste.

Takšne in drugačne blagajne kljub enostavnemu vmesniku in nizkim zahtevam pri uporabi omogočajo zelo veliko. Ne gre za nujno zlo ali strošek, temveč za priložnost, ki lahko odpre pot novim poslovnim uspehom in boljšim prodajnim rezultatom, če le jih znamo pravilno izkoristiti.